Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Bibliotekarien

En komedi om möten, kärlek, svek och löften av Sofia Fredén, som är en av Sveriges främsta och roligaste dramatiker.


Tider

Tider för evenemanget

Datum

Tid

18 april

19.00

Priser

Evenemangets priser

Kategori

Pris

Ordinarie

150 kr

Scenpass

100 kr

Kulturkort

50 kr

Barn/ungdom under 26 år

75 kr


Om föreställningen

Det är ingen vanlig tisdag på filialbiblioteket. Bibliotekarien Jill Johnsson öppnar som vanligt, men med stor förväntan och pirr i magen. Idag ska den kände författaren nämligen komma på biblioteksbesök. Han lär vara lite besvärlig, men vilken ära att få honom till filialen! Vad Jill inte vet är att han egentligen inte är intresserad av att prata om sina böcker, utan lockats dit av ett kärleksbrev från en läsare.

Jill är väldigt angelägen om att hennes bibliotek ska framstå som seriöst, utan spår av bebissång, språkkafé och stickkafé som vanligtvis bedrivs på biblioteket. Hon försöker till och med mota bort den ständiga besökaren. Han som flitigt använder sig av allt från datorn och kopieringsmaskinen till toaletten och kaffeautomaten. Och vad hon inte har en aning om är att medan hon försöker ordna allt inför författarbesöket är en ung handläggare från kommunen på väg till biblioteket. Han kommer för att framföra budskapet ingen annan inom kommunen vågat ta sig an; filialen ska stängas och alla kommer att bli uppsagda. Och när författaren och handläggaren anländer på samma gång blir ingenting som någon tänkt sig…

Sofia Fredén har skrivit pjäser för teatrar som, Dramaten, Stockholms Stadsteater, Malmö Stadsteater, Göteborgs Stadsteater m.fl.

Hitta hit

  1. Allévägen, Vessigebro