Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Barnklubben Burken

60-tals-konserten ”Burken” på Stadsteatern blev snabbt slutsåld. Nu är det insatt en extrakonsert kl. 19.30 samma dag. Barnklubben Burken hade på sin tid över 700 medlemmar. Den 14 april återuppstår den för en dag. Publiken kommer bjudas på en nostalgitripp till 1960-talets Falkenberg.


Tider

Tider för evenemanget

Datum

Tid

14 april

15.00

14 april

19.30

Priser

Evenemangets priser

Kategori

Pris

Ordinarie

330 kr


Om evenemanget

 

Barnklubben Burken startades 1955 och var oerhört populär. På programmet stod filmvisning, tävlingar och möjlighet för lokala förmågor att uppträda. Det hände även att rikskända namn deltog om de hade vägarna förbi. I början av 60-talet hade klubben 700 medlemmar och man fick köra dubbla föreställningar för att alla skulle kunna vara med. Nu är det dags för en återupplivning av Burken på Stadsteatern. Det blir uppträdanden och musik i en härligt nostalgisk tappning!

Ett av popbanden som scendebuterade på Burken var The Deecoys, mera kända som ”Falkenbergs Beatles”. De bestod av Uffe Andersson, Lennart ”Nenne” Strand, Henrik Gustavsson (numera Zajac) och Nils-Åke Runeson. Nu samlas gänget igen för att spela Beatleslåtar ihop på Stadsteatern.

Uffe Andersson är numera trummis i coverbandet 60 Watt. De kommer att agera husband på konserten och gästas bl. a av en vokalist som gör några Siw Malmkvist-låtar. Några som också uppträdde flitigt på Burken och deltar vid återföreningen är bröderna Bo och Lars Liljedahl.

Trollkarlen Max G var en annan lokal artist som uppträdde mycket på Burken. Han har gått ur tiden, men ersätts av Jan Wolfhagen, som förutom att trolla även är konferencier.

Så nu är det bara att ta sig till Stadsteatern och uppleva ”en nostalgifest för alla” den 14 april!


Hitta hit

  1. Holgersgatan 9, Falkenberg