Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Aska bbq

I en gammal stenlada på Skrea backe ligger Aska bbq. Här stiger röken upp mot himlen från de hembyggda rökarna. Nedanför den stora verandan samsas vinodling och hästhagar. Här handlar det om rök, eld, aska och framför allt det goda från trakten.

läs mer

  1. Aska bbqlänk till annan webbplats

Om restaurangen

Aska bbq är inte en klassisk bbq-krog. När de allra flesta tänker på bbq-krogar handlar det om Texas, Austin, brisket, cole slaw och ribs. Men för gänget på Aska handlar bbq om så mycket mer. Det här inte är amerikansk BBQ utan BBQ som de vill ha det, med självklart svenska råvaror. De inspireras av hela världen, vill inte kopiera eller ruta in sig utan bara fokusera på en sak; att använda eld, rök och kol till att laga god mat som de själva vill äta.

Det enda de egentligen plockar med sig från den klassiska amerikanska bbq-krogen är upplägget kring hur man äter. Man beställer sin mat och dryck framme vid baren, får sedan en bricka med det du beställt och slår dig ner vid långbord tillsammans med gamla och nya vänner. Old style, rustikt och familjärt. Och framför allt vanvettigt gott. Hos Aska bbq ska ett besök alltid vara fingerlicking good!

Här kan man bara svänga förbi på något gott att äta, likaväl som boka stället för företagsfester, bröllop eller middagar med ölprovningar och gott käk från rökarna. Under sommaren 2017 börjar man också med take away för den som vill käka middag hemma på sin egna veranda. Ibland anordnas även spelningar i den gamla ladan.

Hitta hit

  1. Skrea 206, Falkenberg


Relaterat