Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Restauranger

Vill du sitta på finrestaurang listad i white guide, vill du ha rejäl husmanskost eller vill du hellre ta något rykande färskt från en food truck? Du hittar mängder med smakfulla upplevelser i Falkenberg.


PomoDoro

Ligger pasta och pizza dig vamt om hjärtat så är ett besök på restaurangen PomoD'oro ett måste. Här serveras genuin italiensk mat, mitt i centrala Falkenberg.

Restaurang Gustaf Bratt

I en fantastisk byggnad med en lika fantastisk utsikt över Ätran och Tullbron ligger anrika restaurang Gustaf Bratt. Här kan du äta enklare husmanskost såväl som en välkomponerad avsmakningsmeny med vinpaket.

Skrea Matbruk

Högst upp på Skrea Backe, med vidunderlig utsikt över vinodling, åkrar och ängar, har Skrea Matbruk slagit upp sina portar.

Harrys Falkenberg

Harrys är en restaurang med många möjligheter. Belägen i anrika Grand Hotel, har du en härlig utsikt över både Ätran och Tullbron.

Rådhustorget No:1A

Rådhustorget No:1A är något så ovanligt som en stor gastrobar i en liten lokal. Här raderas gränserna mellan matsal och kök, allting kretsar runt den givna platsen - baren.

Hermans Restaurang & Nöje

Mitt i stadens hjärta på Rådhustorget finner du Hermans Restaurang & Nöje. Här äter du god mat gjord på lokala råvaror och här händer alltid något kul.

Lis Mejeri

I det gamla mejeriet i Stafsinge finns numera en sällsynt charmig hemmakrog. En middag på Lis Mejeri är långt mer än en middag. Här får du uppleva mat med alla dina sinnen, genom värdparets kärlek, omsorg och kluriga påhittighet.

Prostens Pizza

Lisa Lemke och Marcus Nordgren älskar bra pizza, att ha människor runt omkring sig och inte minst så älskar de att laga mat på bra råvaror. Kom och upplev de stenugnsbakade pizzorna och den sköna stämningen i deras "andra" vardagsrum på Skrea Backe.

Ocean Hotel Restaurang

Det är en upplevelse att i goda vänners lag äta och dricka gott och se solen gå ner över havet. Restaurangen på Ocean Hotel är listad i White Guide och här äter du säsongsvänliga rätter på lokalt producerade råvaror. 

Pinchos

Ingen gillar allt, men alla gillar något. Därför har Pinchos skapat en meny med rätter av alla dess slag från hela världens kök. Här hittar du allt från spanska quesadillas till asiatiska dumplings, ungersk plankstek och fransk crème brûlée.

Famille

I restaurangen Famille serveras spännande menyer för alla tillfällen. Famille är ett modernt kök i tiden, inspirerat av det nordiska köket med franska influenser.

MAJO Mat & Möten

Mitt i centrum i Gallerian med glas från golv till tak sitter du i ljus och skön miljö på MAJO. Här finns också en stor uteservering som är perfekt för shoppingfikan eller lunchen.

Laxbutiken

Här hittar du Sveriges, om inte världens största sortiment av laxrätter. Förutom restaurang finns här också delikatessbutik, mötes- och konferensanläggning samt under sommartid ett härligt glasscafé.

Lilla Napoli

Eldsjälarna på Lilla Napoli har en enda uppgift som genomsyrar allt de gör och det är jakten på en fulländad Pizza Napoletana. Alltså en pizza så som den görs på pizzans födelseort, Neapel. Om de lyckas? Kom och prova.

Sisi Restaurang

På Stortorget i Falkenberg ligger mysiga och barnvänliga Sisi Restaurang, vägg i vägg med bion och Stadsteatern. Här kan du njuta av vällagad mat ifrån världens olika kök.

Hamnkrogen

Hamnkrogen ligger med en fin utsikt över Ätran. Här serveras varje vardag gedigen husmanskost i form av lunchbuffé, med varmrätter av olika slag att plocka från. Till det finns en enorm salladsbuffé med allt du kan önska sig.

Björnhults Golfrestaurang

Vill du ha vällagad husmanskost till lunch så har du kommit rätt. På sommaren serveras även frukost och brasiliansk grillbuffé.

Harrys Ullared

Ett besök i Ullared kan ta på krafterna så fyll på med ny energi. På Harrys i Ullared kan du både äta god lunch och fin middag.

Vinbergs Golfkrog

Vinbergs Golfkrog är öppen året om och serverar lunch alla dagar i veckan. Maten lagas så långt som möjligt av närodlade råvaror. Det går också bra att beställa catering.

Kvarnens Pensionat & Restaurang

Var med om en unik upplevelse och bo i den gamla väderkvarnen eller i någon av pensionatets bekväma bungalows. Restaurangen har fri utsikt över hav och strandängar.

Restaurang Ekholmen

Vessigebro ligger vackert bland åkrar och ängar och Ätrans blå vatten flyter igenom här på sin väg mot havet. Pensionat Ekholmen ligger mitt i samhället och här kan du få en stunds skön avkoppling..

DownTown RockBar

Gå till DownTown RockBar om du gillar kombinationen grym musik och bra mat. Här kan du även kolla på fotbollsmatcher och glida en för ett glas öl eller drink.

Lokal Diner Susedalen

Skippa snabbmaten och rasta vid Lokal Diner som lagar mat från grunden på lokala råvaror. En grön plats som ligger lugnt och avskilt trots sitt läge nära E6:an

Köket

Köket är en liten intim restaurang på Falkenberg Strandbad där maten är av högsta internationella klass men serveras på ett avslappnat och roligt sätt.

Glommens Fiskekrog

En liten bit av Karibien finns i Glommen. Här lagas det mat med hjärta för svenska råvaror och med karibisk touch. Skön utebar och konserter i solnedgången skapar ljuva sommarminnen.

Mandy´s Diner

Kliv in i en äkta amerikansk 50-60 tals miljö. Här spelas rock´n´roll och du kan välja på en mängd olika hamburgare. På menyn står också quasadillas, kyckling, grillat och american pancakes.

Flip Flop Beach Bar & Rooms

Mitt på stranden i Olofsbo ligger ett hus som det är lätt att trivas i. Tänk dig en lång strand, inget som stör vyn, bara havet och klitterna. Just här kan du sätta dig på en beach bar med grymt käk med karibisk twist. Dessutom kan du sova över för att kunna njuta extra länge.

West Bar & Lounge

West Bar & Lounge förmedlar ett skönt barhäng där alla är välkomna. Såväl på lunch och after beach som till en härlig middag på kvällen.

Klockaregården 310

Inne på gårdsplanen till det charmiga röda huset ligger den, hemma-hos krogen Klockaregården 310. Här rör Susanne Ottosson bland grytorna och välkomnar sina gäster med god, lokal mat och gemytlig stämning.

Villa Littorin

Ät gott och njut samtidigt av den vackra villan med milsvid utsikt. Restaurangen öppnar för beställningar, allt från små intima sittningar till större sällskap upp till 150 personer. Här ordnas även temakvällar och dryckesprovningar. Välkommen till ”Falkenbergs Toscana”.

The Zoo Restaurant and Taproom

En grupp ölentusiaster förenades i sin frustration över smaklös öl. Med massvis av säckar med malt och efter en hel del experimenterande bildades The Pine Ridge Brewery som nu producerar läckert öl utan krångel. Njut av ölen på deras egen bbq-restaurang som ligger vägg i vägg med bryggeriet.

Bistro Mer

Den magiska uteserveringen på Falkenberg Strandbad ligger direkt på Skrea strand och här kan du njuta av utsikten, god mat och underhållning på kvällarna.