Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

The Edible Country Falkenberg

Falkenberg är en matdestination som bjuder på gastronomiska smaker i världsklass. Och kuststräckan i Falkenberg är en perfekt plats för dig som vill uppleva äkta natur. Nu har vi har förberett en skön kombination av mat, dryck och natur som du sent kommer glömma...


Gäster vid bordet, med kocken framför.

En annorlunda matupplevelse

The Edible Country - det ätbara landet - vill bjuda in dig till att njuta av naturens eget skafferi. Bland nyponrosor och strandråg på Ugglarps strand står ett bord mitt i naturens egen matsal. Mellan hav och himmel. Med saltstänka vindar och sand mellan tårna. Just här kan du boka bord för en magisk måltidsupplevelse...

Nytt för 2021 är att du nu också kan fördjupa dig i lokala drycker, mer info hittar du på: The Drinkable Country Falkenberg

Flygbild över strand och hav.

Välj din upplevelse

Cook with a local

Det här är en annorlunda bordsbokning där du också blir inbjuden att vara delaktig i matlagningen. Du bokar bord, en fler-rätters middag, kock och kunskap, allt i ett paket. Vår kalaskokerska, Susanne Ottossonlänk till annan webbplats, tar hand om er. Välj själva om ni vill hjälpa till med matlagningen eller om ni hellre umgås och njuter av naturen under tiden. Ni kommer få berättelser från bygden och massor av smarta mat-tips och så gott som alla råvaror kommer från Falkenberg!

Du kan köpa till ett dryckespaket, där vi med hjälp av bartendern Josefine på Bar Bruno i Göteborg, tagit fram ett antal alkoholfria drinkar från det ätbara som finns vid strand och hav.

Boka här>>länk till annan webbplats

Do It Yourself

Om du föredrar att laga maten själv så kan du boka ett cooking kit med tillhörande råvarukorg. Korgen är fylld med ljuvliga lokala produkter och recept för att laga en måltid samt kaffe/te och en kaka. Du får även med dig allt som behövs för att laga maten utomhus: stormkök/gas spis, gasbehållare, tändare, bestick, tallrikar, glas, tång, knivset, kaffe/tekanna, muggar.

Boka här>>länk till annan webbplats

Sol till Sol

Upplev soluppgång på östkusten och solnedgång på västkusten på samma dag och var med om en unik måltidsupplevelse, från Kalmar till Falkenberg. Det bjuds på lokala smaker från Småland och Halland. Läs mer och boka på Sol till Sollänk till annan webbplats

Rykande mat på murikka.

 

Vilda växter-vandring

Om du vill finns det möjlighet att lära ännu mer om den ätbara naturen. Granne med bordet finns nämligen Ugglarps Grönt. Med sitt unika läge vid havet bedrivs här specialodling av grönsaker, frukt, bär, blommor och vilda, ätbara växter. Produkterna säljs till restauranger, varav flera stjärnrestauranger. I gårdsbutiken har du möjlighet att ta del av vad säsongen erbjuder.

Läs mer här>>länk till annan webbplats

Fyra personer står i ett grönt fält.


Vad är The Edible Country & The Drinkable Country?

The Edible Country är från början en kampanj skapad av Visit Sweden. Med den vill de visa att Sverige är världens största gourmetrestaurang. Säsongen 2021 utökas konceptet med The Drinkable Country, världens största utomhusbar. Syftet är att skapa internationell uppmärksamhet till spektakulära upplevelser av svensk mat och natur. Ett flertal rejäla träbord har placerats ut på olika natursköna platser runt om i Sverige och tar emot sällskap upp till tolv personer från maj till september. Antingen i en DIY-upplevelse eller guidad upplevelse med kock/dryckesprovning. Det halländska bordet står på Ugglarps strand, strax söder om Falkenberg.


The Edible Country och Covid-19

Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer. All vistelse sker utomhus. Det finns en handtvättsstation med vatten, tvål, våtservetter och handsprit.

Relaterat