Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

The Edible Country Falkenberg

Falkenberg är en matdestination som bjuder på gastronomiska smaker i världsklass. Och kuststräckan i Falkenberg är en perfekt plats för dig som vill uppleva äkta natur. Nu har vi har förberett en skön kombination av mat och natur som du sent kommer glömma...


Gäster vid bordet, med kocken framför.

En annorlunda matupplevelse

The Edible Country - det ätbara landet - vill bjuda in dig till att njuta av naturens eget skafferi. Bland nyponrosor och strandråg på Ugglarps strand står ett bord mitt i naturens egen matsal. Mellan hav och himmel. Med saltstänka vindar och sand mellan tårna. Just här kan du boka bord för en magisk måltidsupplevelse...

Flygbild över strand och hav.

Välj mellan följande alternativ:

Cook with a local

Det här är en annorlunda bordsbokning där du också blir inbjuden att vara delaktig i matlagningen. Du bokar bord, en fler-rätters middag, kock och kunskap, allt i ett paket. Vår kalaskokerska, Susanne Ottossonlänk till annan webbplats, tar hand om er och tillsammans plockar ni örter i naturen till matlagningen. Välj själva om ni vill hjälpa till med matlagningen eller om ni hellre umgås och njuter av naturen under tiden. Ni kommer få berättelser från bygden och massor av smarta mat-tips och så gott som alla råvaror kommer från Falkenberg!

Du kan köpa till ett dryckespaket, där vi med hjälp av bartendern Josefine på Bar Bruno i Göteborg, tagit fram ett antal alkoholfria drinkar från det ätbara som finns vid strand och hav.

Bokas här inom kort>>länk till annan webbplats

Do It Yourself - Edible

Om du föredrar att laga maten själv så kan du boka ett cooking kit med tillhörande råvarukorg. Korgen är fylld med ljuvliga lokala produkter och recept för att laga en måltid samt kaffe/te och en kaka. Du får även med dig allt som behövs för att laga maten utomhus: stormkök/gas spis, gasbehållare, tändare, bestick, tallrikar, glas, tång, knivset, kaffe/tekanna, muggar.

Bokas här inom kort>>länk till annan webbplats


Rykande mat på murikka.

The Edible Country och Covid-19

Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer. All vistelse sker utomhus. Det finns en handtvättsstation med vatten, tvål, våtservetter och handsprit.

Sällskap som plockar växter på stranden.

Vilda växter-vandring

Om du vill finns det möjlighet att lära ännu mer om den ätbara naturen. Granne med bordet finns nämligen Ugglarps Grönt. Med sitt unika läge vid havet bedrivs här specialodling av grönsaker, frukt, bär, blommor och vilda, ätbara växter. Produkterna säljs till restauranger, varav flera stjärnrestauranger. I gårdsbutiken har du möjlighet att ta del av vad säsongen erbjuder.

Läs mer här>>länk till annan webbplats

Tips på boende

Ugglarps Campinglänk till annan webbplats
Visit Ugglarplänk till annan webbplats
Villa Surf Gardenlänk till annan webbplats

Fler aktiviteter

Svedinos Bi-l & Flygmuseumlänk till annan webbplats
SUP, kitesurfing och fatbikelänk till annan webbplats
Ullarps gårdlänk till annan webbplats
Ugglarps gröntlänk till annan webbplats
Sol och badlänk till annan webbplats


Vad är The Edible Country?

The Edible Country är från början en kampanj skapad av Visit Sweden. Med den vill de visa att Sverige är världens största gourmetrestaurang. Syftet är att skapa internationell uppmärksamhet till spektakulära upplevelser av svensk mat och natur. Ett flertal rejäla träbord har placerats ut på olika natursköna platser runt om i Sverige och tar emot sällskap upp till tolv personer från maj till september. Det halländska bordet står på Ugglarps strand, strax söder om Falkenberg.

 

Relaterat