Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

The Drinkable Country Falkenberg

Nu utökas måltidskonceptet The Edible Country, världens största gör-det-själv-gourmetrestaurang, med spännande dryckesupplevelser. Välkommen till världens största utomhusbar: The Drinkable Country. I Falkenberg håller vi till på Ugglarps strand, så kom och njut av lokal mat, dryck och underbar natur...


En korg med flaskor.

En annorlunda dryckesupplevelse

Precis som med måltidsupplevelsen The Edible Country så är tanken att du antingen kan skapa dina egen dryckesupplevelser med recept från dryckesexperterna, färdiga lokala drycker och ingredienser som finns i omgivningen eller med hjälp av vår lokala guide: Syster Surlänk till annan webbplats

Syster Sur framställer fermenterade drycker. All produktion sker på ett hantverksmässigt vis i små volymer på bryggeriet vid havet i Ugglarp, Halland. De använder lokala frukter, bär och örter för att få fram smakkombinatioer utöver det vanliga. I sortimentet finns bland annat kombucha och folköl.

Dryckesprovning för två personer som sitter vid ett träbord bland vresrosor.

Välj din upplevelse

Platsen för dryckesprovningen är på stranden i Ugglarp. Så välkomen att slå dig ner bland nyponrosor och strandråg. Mellan hav och himmel. Med saltstänka vindar och sand mellan tårna.

Dryckesprovning - guidad

Tillsammans provar vi flera sorters kombucha vid bordet. Vi berättar om fermenterade dryckers historia och hur vi brygger. Eftersom vi brygger efter säsong och varierar våra smaker kommer utbudet att variera men vara omkring sex olika drycker per prövningstillfälle. Vi kommer fördjupa oss i de ingredienser som finns i de aktuella dryckerna och blanda drinkar med dem för att kombinera ännu fler smaker och få en fantastisk personlig dryckesupplevelse.

Boka här>>länk till annan webbplats

Dryckesprovning – DIY

Ni hämtar upp ert DIY kit med olika sorters drycker, tillbehör och glas på upphämtningsstället i anslutning till bordet. Ni får tillgång till tryckt och digital information om fermenterade dryckers historia och hur vi brygger. Eftersom vi brygger efter säsong och varierar våra smaker kommer utbudet att variera men vara omkring sex olika drycker per prövningstillfälle. Ni kommer få fördjupa er i de ingredienser som finns i de aktuella dryckerna och blanda drinkar med dem för att kombinera ännu fler smaker och få en fantastisk DIY dryckesupplevelse.

Boka här>>länk till annan webbplats

Vill du boka måltidsupplevelsen så gör du det här: The Edible Country Falkenberg

 

Häller upp drink ur shaker.


Vad är The Edible Country & The Drinkable Country?

The Edible Countrylänk till annan webbplats är från början en kampanj skapad av Visit Sweden. Med den vill de visa att Sverige är världens största gourmetrestaurang. Säsongen 2021 utökas konceptet med The Drinkable Countrylänk till annan webbplats, världens största utomhusbar. Syftet är att skapa internationell uppmärksamhet till spektakulära upplevelser av svensk mat och natur. Ett flertal rejäla träbord har placerats ut på olika natursköna platser runt om i Sverige och tar emot sällskap upp till tolv personer från maj till september. Antingen i en DIY-upplevelse eller guidad upplevelse med kock/dryckesprovning. Det halländska bordet står på Ugglarps strand, strax söder om Falkenberg.


Relaterat