Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Solskensfarmarna

Att besöka Kärnebygd är som att resa i tiden. Här lever de som tillsammans bildat Solskensfarmarna i harmoni med djur och natur precis som man gjorde förr. De tar fram det finaste naturbetes kött av Highland cattle som kan köpas i den charmiga gårdsbutiken.


Hållbar omtake om djur och natur

I Falkenbergs inland ligger idylliska Kärnebygd. Här fanns ett gäng månskensbönder som bestämde sig för att gå samman och bli Solskensfarmare. Deras gemensamma misson är att kontrollera hela kedjan för det som produceras och göra det i samspel med djur, natur och miljö på ett hållbart sätt för framtiden. På det sättet tar de nu fram naturbeteskött av hög kvalitet och driver dessutom en egen gårdsbutik.

Den gamla lanthandeln

I källarplan på Viktors Affärshus bed and breakfast hittar du en gammaldags lanthandel. 1924-1963 drev handlaren Viktor Andersson Kärnebygds diversehandel i samma lokaler och en del gamla inredning finns fortfarande kvar. I Solskensfarmarnas gårdsbutik säljss fryst hängmörat naturbeteskött från egna djur som du kan se i hagarna runt omkring. Här säljs även andra lokalproducerade produkter. Du kan även köpa retrogodis och under sommaren finns kaffeservering med hembakt.


Hitta hit

  1. Kärnebygd 105, Ätran

Relaterat