Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Slöinge Kafferosteri

Från det gamla hotellet i Slöinge sprider sig den behagliga doften av nymalet kaffe. Här hittar du ett av Sveriges nyaste kafferosterier. Njut av en kopp riktigt kaffe med gott samvete.


Äkta vara

Slöinge Kafferosteri är ett mikrorosteri som enbart rostar specialkaffe. Allt kaffe är ekologiskt odlat och upphandlat med så få mellanhänder som möjligt. Många av sorterna kommer dessutom från endast en gård, sk Single Estate. Övrigt kaffe är sk Single Origin, vilket innebär att det kommer från olika odlingar runt om i regionen.

Hantverk

Allt kaffe rostas varsamt för hand. Kaffet rostas precis så länge att de komplexa syrorna och sockret framhävs optimalt. Kaffet plockas för hand. Bara mogna bär får komma med i slutprocessen. Det gör att sockerarterna får utvecklas till fullo.

Besök

Här finns tillfälligt café under sommaren. Slå dig ner i trädgården eller i den rustika miljön inomhus. Fri påtår på tre sorters specialkaffe gör att du kommer stanna en stund. Du kan även handla egenproducerade teer och müsli i butiken.

Övrig tid gäller knacka-på-öppet, ring gärna innan för säkerhets skull. Kaffet kan du köpa på SIA glass och Solhaga Stenugnsbageri i Slöinge men även på eko-LOGISKT koncept och Suseå Choklad i Falkenberg. Du kan också beställa det i webbutikenlänk till annan webbplats.

hitta hit

  1. Stationsgatan 7, Slöinge

Relaterat