Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Eivor Gavies syrade grönsaker

Upptäck ett mathantverk med unik smak och identitet. Eivor syrar allt från klassisk surkål till spännande delikatesser av ekologiska råvaror. Här värnas det småskaliga mathantverket och all tillverkning sker för hand hemma på gården.


Gavie's Gårdar

Mitt i Hallands böljande landskap, mellan vidsträckta åkrar och stora skogar, ligger gården Slätten som en gång i tiden ägdes av Eivors morföräldrar. Här ryms hästar & hönor, hagar & ladugårdar, drömmar & ambitioner och såklart den stora kärleken till naturen och passionen till mathantverket.

Syrade grönsaker

Här värnas den tusenåriga bevaringsmetoden av att syra grönsaker och Eivor syrar allt ifrån klassisk surkål till smakrika delikatesser, allt efter egna recept och med ekologiska råvaror från trakten. Mathantverket säljs på gårdsbutiker runt om i trakten och på matmässor, marknader och ofta via Reko Ring Falkenberg.länk till annan webbplats

Gå en kurs

Här erbjuds även kurser i konsten att syra grönsaker där du får både teoretiska och pratiska kunskaper och egentillverkade syrningar att ta med hem. På förbestämda datum ordnas även köksbesök och då får du en inblick i en mathantverkares vardag med berättelsen om hantverket, smakupplevelserna och hälsoeffekterna. Det hela avslutas med en buffe med olika syrade tapas, kimchi och syrade drycker.

Hitta hit

  1. Årstad Slätten 113, Falkenberg


Relaterat