Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Ästad Vingård

Mitt i de halländska skogarna mellan Falkenberg och Varberg öppnar skogen plötsligt upp sig och du kommer fram till en värld av vin. På Ästad Vingård finns 15.000 vinstockar av sorten Solaris med tillhörande vineri. Här finns också en rad smakfulla upplevelser såväl som fartfyllda äventyr.


En värld av vin

Gå en guidad tur ute på vinfältet eller kliv in i vineriet och ta del av processen då druvor omvandlas till ett vitt vin. I vinbaren kan du sjunka ner i en mjuk fåtölj och njuta av utsikten över ängarna med ett glas vin. Eller utmana dina smaksinnen med vinprovning i vinkällaren.

Restaurang

Här serveras med stolthet rätter som tillagats med säsongens bästa råvaror. Gärna ekologiska och närproducerade från odlare i trakten. Frukost, lunch och middag - allt tillagas och serveras med samma höga ambition. Öppet alla dagar i veckan, men ring gärna för bordsbokning.

Lugn & ro eller fart & fläkt

Här kan du även ge dig på fartfyllda aktiviteter som Fångarna på Gården, Höghöjdsbanan med ziplina, men också Sinnenas spa, som är ett utomhusspa med fokus på varma bad, bastu och kallt dopp i kallt källvatten.

Familjeföretag i generationer

Ästad Vingård var från början en mjölkgård. Man var tidigt ute med att satsa på ekologiska produkter i mitten av 80-talet. Efter det började man ta emot grupper på besök i det lilla café som iordningställdes i kalvstallet och man hade uppvisningar med vallhundar. Gården, som har utvecklats till ett komplett upplevelsecentrum, drivs nu av tre syskon som är tredje generationen.

Hitta hit

  1. Ästad 11, Tvååker


Relaterat