Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Handla närproducerat

I Falkenberg är det enkelt att hitta äkta vara. Det kan vara köttet som kommer från välmående djur men lika gärna de finaste kaffebönorna som förädlas till något unikt. Här hittar du ett varierat utbud med en gemensam nämnare; kärlek och respekt för råvaran. Ge dig ut och hitta dina favoriter.


Gårdsbutik Thuresson

Fyll på i skafferiet med närproducerat kött av högsta kvalité. Gårdens egna marinader lyfter köttets smaker och gör dig till en mästare vid grillen. Här kan du också köpa charketurier och andra delikatesser.

Ullarps Gård

På Ullarps Gård struttar hönsen runt i det fria och har det bra. I gårdsbutiken som har öppet dygnet runt med självbetjäning hittar du inte bara goda ägg. Här finns också grönsaker, rotfrukter, honung och hantverk som lammskinn och fågelholkar.

Bloms Gård

På Bloms Gård finns ett kretslopp med gårdsdjuren, de vilda djuren och allt annat levande i odlingarna. Målet är att odla sjyst med naturen och att du ska kunna köpa sjyst och närproducerad mat.

Gudmundsgården

Här hittar du glada grisar och gediget mathantverk. På gården görs allt för hand utan onödiga tillsatser. I gårdsbutiken dignar det av smarriga korvar, goda charketurier och högkvalitativt kött.

Hule Trädgård

I det stora växthuset på Hule Trädgård odlas blommor, växter, grönsaker, örter och annat gott. I växthuset hittar du också gårdsbutiken där du kan köpa allt det goda. Musteriet öppnar i september, då finns gårdens goda äppelmust eller så kan du lämna in dina egna äpplen.

Gunnagård

Välkommen till Gunnagård, en hel destination på landet där det finns massor att utforska. Handla i gårdsbutiken, fika i våffelcaféet eller ät i restaurangen. Barnen kan leka av sig på lekplatser med olika teman och klappa gårdens djur i minizoot. Här finns också olika boendealternativ för dig som vill stanna kvar ett tag på gårdens härliga atmosfär.

Källdalens Trädgårdar

Gillar du pinfärska och ekologiska grönsaker och kryddor så har du kommit rätt. På Källdalens trädgårdar odlas allt med kärlek och omsorg. Det välsmakande och väldoftande resultaten köper du i gårdsbutiken.

Kilagårds Gröna

Välkommen till en gårdsbutik med ekologiskt odlade grönsaker, ägg, lammkött och andra lokala mathantverk. Slå dig gärna ner för en fika i den lantliga miljön.

Solskensfarmarna

Att besöka Kärnebygd är som att resa i tiden. Här lever de som tillsammans bildat Solskensfarmarna i harmoni med djur och natur precis som man gjorde förr. De tar fram det finaste naturbetes kött av Highland cattle som kan köpas i den charmiga gårdsbutiken.

Suseå Choklad & Deli

Att äta en handgjord chokladpralin med väl sammansatta smaker, gjord av de finaste råvaror är en svårslagen upplevelse. Godsakerna från chokladfabriken i Falkenberg köper du i butiken i stan. Här finns också delikatesser, grönsaker och blommor.

Skrea Ost

Här kan du handla hantverksmässigt gjorda ostar av olika slag. Men också andra mejeriprodukter som mjölk och youghurt i lösvikt. På det lilla gårdsmejeriet är allt ekologisk, KRAV-certifierat och närproducerat. Kossorna bor på gården intill.

Kärrets Grönsaker

Kom och handla KRAV-odlade grönsaker i dygnet-runt-öppen gårdsbutik. Du är välkommen att hälsa på i odlingarna, provsmaka och se hur grödorna växer.

Tångagård

Tångagård är en ekologisk grönsaks- och potatisodling där all produktion är KRAV-godkänd. Vandra gärna runt i odlingen med självplock. Du kan också handla i den enkla gårdsbutik som huserar i det gamla mjölkrummet.

SIA Glass

På SIA Glass i Slöinge används bara råvaror av högsta kvalitet och givetvis görs glassen av äkta grädde. Här kan du shoppa glass och slå dig ner i glasscafét och komponera ihop din egen favoritstrut.

The Kitchen Garden

Vid Ätran i Falkenberg ligger The Kitchen Garden Falkenberg – en stor trädgård eller en pytteliten gård som är på drygt ett hektar. Här odlar George och Alice giftfritt med naturens egna verktyg för att värna om jord och miljö.

Slöinge Kafferosteri

Från det gamla hotellet i Slöinge sprider sig den behagliga doften av nymalet kaffe. Här hittar du ett av Sveriges nyaste kafferosterier. Njut av en kopp riktigt kaffe med gott samvete.

Ugglarps Grönt

Precis där havet möter den halländska myllan, ligger grönskasodlingen i Ugglarp. Här kan du handla i gårdsbutiken. Ugglarps Grönt är en av Sveriges mest innovativa kreatörer av odlade varor, vilka hittas på exklusiva restauranger runt om i landet.

Blomljus Kombucha

Blomljus Kombucha är en fermenterad dryck gjord på ekologiska råvaror; svart te, socker och scooby. Den är naturligt kolsyrad och full av nyttiga bakterier, vitaminer, mineraler och antioxidanter. Ett bra alkoholfritt alternativ!

Hallands Bär - Stora Berg Självplock

På de böljande fälten mellan Falkenberg och Halmstad odlas långa rader med bär, blommor, grönsaker och vinrankor. Här kan du komma på självplock när det är säsong. Den vackra utsikten kommer på köpet. Här finns även ett sommarcafé med en härlig bärbuffé och en pizzeria.

Korshags

Nu har du som gillar havets läckerheter kommit rätt. Här kan du köpa nyrökt lax, makrill och sill, skaldjur och pinfärska laxsidor.

Mostorps gård

Mostorp är en lantlig idyll och gården har hela kedjan från jord till bord. I gårdsbutiken kan du handla prisbelönt kött och charketurier.

Eivor Gavies syrade grönsaker

Upptäck ett mathantverk med unik smak och identitet. Eivor syrar allt från klassisk surkål till spännande delikatesser av ekologiska råvaror. Här värnas det småskaliga mathantverket och all tillverkning sker för hand hemma på gården.

Berte Qvarn

Sveriges äldsta familjeföretag ligger i Slöinge. År 1569 lämnade den första mjölsäcken Berte Qvarn. Det är med kärlek till arvet och genuin omsorg om kvalitet och miljö som detta nu är en av Europas modernaste kvarnar.