Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Handla närproducerat

I Falkenberg är det enkelt att hitta äkta vara. Det kan vara köttet som kommer från välmående djur men lika gärna de finaste kaffebönorna som förädlas till något unikt. Här hittar du ett varierat utbud med en gemensam nämnare; kärlek och respekt för råvaran. Ge dig ut och hitta dina favoriter.


Gudmundsgården

Här hittar du glada grisar och gediget mathantverk. På gården görs allt för hand utan onödiga tillsatser. I gårdsbutiken dignar det av smarriga korvar, goda charketurier och högkvalitativt kött.

Gårdsbutik Thuresson

Fyll på i skafferiet med närproducerat kött av högsta kvalité. Gårdens egna marinader lyfter köttets smaker och gör dig till en mästare vid grillen. Här kan du också köpa charketurier och andra delikatesser.

Slöinge Kafferosteri

Från det gamla hotellet i Slöinge sprider sig den behagliga doften av nymalet kaffe. Här hittar du ett av Sveriges nyaste kafferosterier. Njut av en kopp riktigt kaffe med gott samvete.

SIA Glass

På SIA Glass i Slöinge används bara råvaror av högsta kvalitet och givetvis görs glassen av äkta grädde. Här kan du shoppa glass och slå dig ner i glasscafét och komponera ihop din egen favoritstrut.

Korshags

Nu har du som gillar havets läckerheter kommit rätt. Här kan du köpa nyrökt lax, makrill och sill, skaldjur och pinfärska laxsidor men också dagens lunch och färdiglagade rätter.

Suseå Choklad & Deli

Att äta en handgjord chokladpralin med väl sammansatta smaker, gjord av de finaste råvaror är en svårslagen upplevelse. Godsakerna från chokladfabriken i Falkenberg köper du i butiken i stan.

Eivor Gavies syrade grönsaker

Upptäck ett mathantverk med unik smak och identitet. Eivor syrar allt från klassisk surkål till spännande delikatesser av ekologiska råvaror. Här värnas det småskaliga mathantverket och all tillverkning sker för hand hemma på gården.

Matglädje i Halland

Boka in dig på en matvandring och ta del av närproducerad mat i naturskön miljö. Du får hälsa på betande djur, se odlingar av kryddor och grönsaker och göra smakfulla stopp utmed vägen. Matglädje i Halland erbjuder även catering.

Ästad Vingård

Mitt i de halländska skogarna mellan Falkenberg och Varberg öppnar skogen plötsligt upp sig och du kommer fram till en värld av vin. På Ästad Vingård finns 15.000 vinstockar av sorten Solaris med tillhörande vineri. Här finns också en rad smakfulla upplevelser såväl som fartfyllda äventyr.

Mostorps gård

Mostorp är en lantlig idyll och gården har hela kedjan från jord till bord. I gårdsbutiken kan du handla prisbelönt kött och charketurier. Häng gärna med ut på bisonsafari och säg hej till djuren.