Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Från det lokala skafferiet

Med spännande ingredienser från havet eller den halländska myllan har ett gäng lokala och passionerade matproducenter skapat ett nytt utbud att bli förälskad i. Dörren till det lokala skafferiet står på glänt, välkommen!


Äkta vara finns i Falkenberg

I Falkenberg hittar du inom korta avstånd en mängd råvaror som sätter igång fantasin för att skapa riktigt god mat. Här finns ett stort antal producenter av både kött, grönsaker, mjöl och mjölk men också av förädlade produkter som bröd, ost och charkuterier. Ett gäng eldsjälar har dragit igång och samarbetar kring det som nu heter Falkenbergs Skafferi. Här finns en tro på att det går att göra så mycket mer och bättre om vi gör det tillsammans. 

Allt från gårdsbutik till finrestaurang

Det finns en härlig variation i Falkenbergs Skafferi och nya spännande mataktörer dyker upp hela tiden. Johan Blidberg och Rina Ratell köpte ett övergivet mejeri och har nu en hemmakrog där ett besök alltid är en spännande upplevelse som kittlar alla sinnen. Eivor Gavie började syra grönsaker hemma på gården på fritiden men råkade göra det alldeles för bra så att hon nu får göra det nästan hela tiden. Sara Wennerström på Solhaga stenugnsbageri har vunnit en rad priser, bland annat utmärkelsen Västsveriges godaste semla. Gammal i gemet har vi Ralf Teebay som tagit med sig mångårig tysk korvtradition som numera blivit Falkenbergs tradition.

Läs mer om Skafferiets alla medlemmarlänk till annan webbplats.

Relaterat