Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Solhaga Stenugnsbageri

I hjärtat av Slöinge hittar du ett prisbelönt hantverksbageri, trädgårdscafé och hemmarestaurang. Här bakas surdegsbröd och söta bakverk och här serveras matupplevelser med bröd och fina spannmål i huvudrollen.


Prisbelönt bageri

Ett gammalt uthus med vedeldad stenugn är nu förvandlat till ett modernt hantverksbageri där det bakas surdegsbröd och söta bakverk på lokala råvaror utan tillsatser eller halvfabrikat. Croissanter och pain au chocolat kavlas med riktigt smör och här kokas både sylt och vaniljkräm från grunden. Solhaga Stenugnsbageri har genom sitt gedigna hantverkskunnande belönats med flera priser, bland annat av Skåneländska Gastronomiska Akademien och White Guide Café.

Café i trädgården

Under sommaren kan du fika i den lummiga trädgården. Vid sämre väder går det fint att boka något av de små borden inomhus, men platserna är begränsade. Till smörgåsen kan du dricka nymalet kaffe från Slöinge Kafferosteri, Theodor te, varm Valrhona choklad eller ren äppelmust från Carlslunds gård i Steninge.

Kök & Salonger

Innanför de vackra gamla dubbeldörrarna på Solhagas veranda finns nu en liten hemmarestaurang. Här serveras matupplevelser med bröd och fina spannmål i huvudrollen. På menyn finns också lokala leverantörer av såväl grönt och chark som mejeri och goda drycker. Gästerna serveras en bestämd meny som naturen själv har varit med och skrivit.

Hitta hit

  1. Ågatan 2, Slöinge

Relaterat