Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Elisgården

Spendera en skön dag på landet i nostalgisk miljö. Den charmiga bondgården för tankarna till Emils Katthult. Här kan du fika på hembakat, kika i handelsboden och låta barnen leka och lära om djur och natur.


Som förr - fast nu

Elisgården utanför Slöinge fungerar som en gammaldags bondgård och du är välkommen att hälsa på. Här har varje djur ett namn, alla ingår i familjen. Ankorna är nyfikna och hönorna lite tokiga. Getterna är busiga och minigrisarna pratsamma.

Gårdscafé

I caféet finns hemmabakade godsaker gjorda på gårdens egna eller så lokalt producerade råvaror som möjligt. Njut av husbonns populära cheesecake under päronträden eller en glass medan du strosar runt bland djuren.

Hemgjort i handelsboden

I handelsboden kan du köpa gårdens egna produkter; sylter, lemonader och marmelader. Här finns också antikviteter, hemmagjorda och restaurerade möbler och inredning.

Djurskola och barnkalas

Vissa söndagar anordnas djurskola. Barnen får lära sig fakta om djuren och livet på bondgården. De kan klappa lamm, getter, grisar, hönor och ankor. En spännande skattjakt avslutar turen. Elisgården anordnar även barnkalas där barnen får testa på att vara små drängar och pigor och göra roliga gårdsrelaterade lekar.

hitta hit

  1. Boarp 113, Slöinge

Vi rekommenderar

Relaterat