Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Äppelgården

Här fikar du under trädkronorna på hembakad äppelkaka med vaniljsås och äppelmust pressad av gårdens frukter. Du kan också hyra gårdens fina lägenhet och stanna över natten.


Trädgårdscafe

I Slöinge ligger Äppelgårdens sommarcafé som serverar äpplen i alla de former. Du sitter mitt i äppelodlingen, under de knotiga och vackra träden. Här finns gott om plats för barnen att springa och leka på. Skulle det regna så finns det plats inomhus. Förutom äppelkaka med vaniljsås kan du äta smörgåsar, våfflor, glass och småkakor.

Kika gärna på utställningen och försäljningen av konsthantverk och egna produkter som finns inomhus. Cafét är öppet sommartid.

Evenemang

Äppelgården arrangerar en rad evenemang under sommaren som till exempel quiz och midsommarfirande. Program hittar du i kalendern eller på äppelgårdens hemsidalänk till annan webbplats.

Odlingarna

Äppelgården är en gammal fruktträdgård på 10.000 kvm. Här finns cirka 250 äppelträd av 25 olika sorters äpplen som förädlas till must och andra produkter.

Sov över

På caféets övervåning finns en fin lägenhet att hyra för den som vill stanna kvar i Slöinge för natten. Den består av ett rum med toalett och dusch, kök, sovalkov samt tvåbäddssoffa. Från balkongen kan du njuta av utsikten över trädgården.

 

hitta hit

  1. Gamla Landsvägen 6, Slöinge

Relaterat