Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Utflykt på två hjul

Från cykelsadeln kan du uppleva Falkenberg på ett härligt sätt. Följ kattegattleden och den vackra kusten eller välj en naturskön runda utmed Ätrans dalgång. Du får inte ha för bråttom, det finns gott om mysiga och intressanta stopp längs med vägen.


Kattegattleden

Sveriges första nationella cykelled är 37 mil lång och sträcker sig mellan Göteborg och Helsingborg. Leden erbjuder ett varierat utbud av cykelvägar som till stor del är havsnära och bilfria, vilket gör leden trygg och säker. De rödvita skyltarna märkta med en etta visar vägen. Utmed sträckan i Falkenberg har du alltid nära till fina sandstränder, vackra naturreservat och spännande besöksmål. Från Morup i norr till Steninge i söder.

Blir du fikasugen eller hungrig så ligger det caféer och restauranger som ett pärlband utmed hela leden. När du blir trött finns det gott om olika boendealternativ att välja på – allt från campingar och B&B´s till hotell. Det finns flera spaanläggningar längs kusten där du kan få hjälp med både ömmande leder och muskler, eller helt enkelt bara njuta.

Kattegattledenlänk till annan webbplats

Cykelinland

Ätradalens böljande och omväxlande landskap bjuder verkligen på fina cykelturer. Ekomuseum Nedre Ätradalen har tagit fram 12 cykelslingor som varierar i längd, svårighetsgrad och innehåll. De är spridda från Falkenbergs kustland till Svenljungas södra skogsbygder. Längs slingorna finns många av Ekomuseum Nedre Ätradalens intressanta besöksmål och de är alla värda att stanna till vid.

Här finns även två markerade cykelleder ”Pyttebaneleden" som går mellan Ullared och Älvsered och "Ätranbaneleden" som går mellan Ullared och Fegen. Dessa är lagda på banvallar till gamla järnvägar. Längs de två cykellederna finns det rastplatser, informationsskyltar och rödvit vägvisning.

Cykelinlandlänk till annan webbplats


Relaterat