Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Landskamper till Falkenberg

På Falkenbergs nya arena kan du i sommar se två internationella fotbollsmatcher. I början av juli förbereder sig damlandslaget för EM och avslutar det förberedande lägret med ett EM-genrep mot Mexiko i Falkenberg. Dessutom kommer U21-herrlandslaget spela EM-kval mot Cypern i början av september.


Arenan står värd för två landskamper

Sverige - Mexico

Tyskland, Ryssland och Italien – det är motståndet som väntar Damlandslaget i gruppen under EM i Holland. Men innan landslaget reser till Holland för mästerskapet väntar förberedande läger under inledningen av juli. Den 8 juli, nio dagar före premiären, spelas matchen mot Mexiko på Falkenberg Arena.

- Det är alltid speciellt med genrep och att det blir i Falkenberg väcker goda minnen från hemma-EM 2013, säger förbundskapten Pia Sundhage.

Som en sista förberedelse väntar ett EM-genrep. 8 juli matchas landslaget mot Mexiko på Falkenberg Arena. En bra sista utmaning inför EM-slutspelet som börjar den 17 juli för svensk del.

- Jag har mött Mexiko som förbundskapten i USA. De är fantastiskt tekniska och spelar sig från spelyta till spelyta. Det är ett mycket spännande och passningsskickligt lag. Många av spelarna spelar i USA till vardags och har även fått upp tuffheten. Så det är ett bra lag vi spelar genrep mot, säger Pia Sundhage och avslutar:
- Det sista lägret inför EM kommer bli jättebra. För det första är vi i Göteborg och får träna mycket - och så åker vi till Falkenberg och får spela en sådan fantastisk match. Mexiko blir en bra utmaning.

Se matchen - boka biljett härlänk till annan webbplats

Sverige - Cypern

Falkenberg Arena kommer även stå värd för det nya U21-landslagets första EM-kvalmatch i fotboll i höst. Roland Nilssons första tävlingsmatch som förbundskapten för U21-landslaget, födda 1996 eller senare, spelas mot Cypern den 5 september.

Se matchen - boka biljett härlänk till annan webbplats

Hitta hit

  1. Kristineslättsallén 1, Falkenberg


Vi rekommenderar

Relaterat