Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.

Från det lokala skafferiet

Med spännande ingredienser från havet eller den halländska myllan har ett gäng lokala och passionerade matproducenter skapat ett nytt utbud att bli förälskad i. Dörren till det lokala skafferiet står på glänt, välkommen!


Äkta vara finns i Falkenberg

I Falkenberg hittar du inom korta avstånd en mängd råvaror som sätter igång fantasin för att skapa riktigt god mat. Här finns ett stort antal producenter av både kött, grönsaker, mjöl och mjölk men också av förädlade produkter som bröd, ost och charkuterier. Ett gäng eldsjälar har dragit igång och sammarbetar kring det som nu heter Falkenbergs Skafferi. Här finns en tro på att det går att göra så mycket mer och bättre om vi gör det tillsammans.

Allt från gårdsbutik till finrestaurang

Det finns en härlig variation i Falkenbergs Skafferi och nya spännande mataktörer dyker upp hela tiden. Stefan Holmström, prisbelönt kock och krögare, arrangerar till exempel middagar och kurser på sin restaurang l'Ecurie som är inbyggd mellan två proffspaddockar i hjärtat av en hästgård. Eivor Gavie började syra grönsaker hemma på gården på fritiden men råkade göra det alldeles för bra så att hon nu får göra det nästan hela tiden. Sara Wennerström på Solhaga stenugnsbageri har vunnit en rad priser, bland annat utmärkelsen Västsveriges godaste semla. Gammal i gemet har vi Ralf Teebay som tagit med sig mångårig tysk korvtradition som numera blivit Falkenbergs tradition.

Läs mer om Skafferiets alla medlemmarlänk till annan webbplats.

Hälsa på i Skafferiet

När alla de här människorna går samman blir det bra. Falkenbergs Skafferi gör en rad saker under året för att du på ett enkelt sätt ska kunna ta del av de fantastiska smaker som finns här.

Ett exempel är Falkenbergs Matdagarlänk till annan webbplats som är en myllrande matfest skapad med all den kärlek och passion för mat som finns här. Boka in den 8-9 september 2017 redan nu.

Under 2017 kommer du också kunna besöka våra duktiga producenter under ett "Skafferibesök". Här får du möjlighet att provsmaka någon annans verklighet, passion och kunskap. Det kan handla om allt ifrån en guidad tur i en vingård, en kurs i att ysta ost eller chansen att baka med en av Sveriges mest namnkunniga bagare. Programmet hittar du på falkenbergsskafferi.selänk till annan webbplats.

Vi rekommenderar

Relaterat